![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
Malzemeler
Mutfak Zorluk 3 Süre 50 dk. Kaç Kişilik 6 Yöntem 1 Demet ıspanak 1 Çorba kaşığı margarin 6 Adet soğan 2 Kahve fincanı dolmalık pirinç 2 Su bardağı su 300 Gr az yağlı kıyma Birer tutam kıyılmış maydanoz,dereotu ve taze nane Tuz ve karabiber Hazırlanışı * Ispanakları ayıklayıp güzelce yıkayın ve irilerinden yapraklar ayırın. * Kaynar tuzlu suda 1 dakika haşlayın ve soğuk suya atarak haşlanmasını durdurun. * Ortasındaki damarlı kısmı atın ve bu şekilde yaprakları da ikiye bölün. * Tencereye yağın yarısını koyup eritin,kıyılmış soğanları katın ve karıştırarak 2-3 dakika kavurun. * Pirinci katıp karışırın,içine yarım bardak su koyup 4-5 dakika pişirin. * Tencereyi ateşten indirin ve tuz ve karabiber serpin. * Tenceredekiler ılınınca içine nane,maydanoz ve dereotu ekleyin. * Kıymayı da ek edin ve karıştırın. * Bir tahtanın üzerine ıspanak yapraklarını yayın ve her yaprağın içine yarım koz iriliğinde harçtan koyun. * Yaprakları sarıp tomar haline getirin ve dolmaları üst üste bir tencereye sıralayın. * Üzerine 2 bardak suyla yağı da koyun. * 40-45 dakika pişirin ve ateşten alın. * Sıcak sıcak servis yapın. |