![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
MALZEMELER
Yarım kilo kuşbaşı et Yarım kilo fasulye 2 tane domates 3 tane çarliston biber 1 çay bardağı sıvıyağ 2 tane soğan HAZIRLANIŞI Et 10 dakika kadar suda bekletilir ve bir kevgire alınarak süzülür. Diğer tarafta güvecin içinde ince doğranmış soğan, halka halka doğranmış sivri biber yağda hafifçe çevrilir. Et ve rendelenmiş domates ek edilerek kuvvetlice bir ateşte 5 dakika kadar çevrilmeye devam edilir. Daha sonra bol suda 20 dakika kadar haşlayıp suyunu süzdüğümüz fasulyeler ek edilir ve üzerini örtecek kadar ılık su konulup pişmeye bırakılır. Pişmesine yakın istek edildiği kadar tuz ek edilir. Yemeğin pişme süresi 1 saat ila 1,5 saat arasında değişir. Bu süre zarfında suyu denetim edilmeli, eğer aş suyunu çekerse üzerine ılık su ek edilmelidir. Öneri: Bu yemeğe piştikten sonra arzuya göre kuru nane, taze nane ek edilebilir ve her türlü turşuyla yenmesi tavsiye olunur. AFIYET OLSUN! |