![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
MALZEMELER
1/2 kg az yağlı kuzu kuşbaşı et 6-7 tane dolmalık biber 2 tane acı sivri biber 2-3 orta boy domates 2 orta boy kuru soğan kibrit kutusu kadar margarin tuz, karabiber 4-5 tane yumurta HAZIRLANIŞI Önce kuzu eti suyunu çekince, yemeklik doğradığınız kuru soğanı ek edip, biraz kavurun. Daha sonra üzerini örtecek kadar sıcak su ek edip, etler yumuşayana kadar pişirin. Dolma biberleri yıkayıp boyuna olarak dörde bölün. Domatesleri yemeklik doğrayın. Arzuya göre acı biberleri de doğrayın. Hepsini, tuz ve karabiberini ek edip, pişirin. İneceğine yakın içine yumurtaları kırıp, kapağını kapatın. Yumurtalar pişince servis yapın. Afiyet olsun ! |