![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
MALZEMELER
2 tane orta boy soğan 1kg kemikli kuzu eti 350gr yoğurt 2 tane yumurtanın beyazı 4 aş kaşığı un tuz ve karabiber HAZIRLANIŞI Soğanları küp şeklinde ince ince doğrayın. Kalın dipli bir tencerede soğanı ve kuzu etini beraber 40-45 dakika pişirin(et suyunu çekip yumuşuncaya kadar). Pişen etleri fırına dayanaklı bir tepsiye alın. Başka bir kapta ise un,yumurta ve yoğurdu iyice karıştırıp tepsideki etin üzerine dökün. Önceden ısıtılmış sıcak fırında 15-20 dakika daha pişirin.sıcak olarak servis yapın. AFIYET OLSUN! NOT: Bu aş Ege bölgesinde daha çok Kurban Bayramında pişirilir. |