![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
3 tane patlıcan (büyüklerinden)
250 gr kıyma 1 büyük soğan 2 tane sivri biber 2 tane domates 2-3 diş sarımsak 1 aş kaşığı salça tuz, kırmızı biber, karabiber 1,5 su bardağı sıcak su Patlıcanları soyun ve tuzlu soğuk suda 25-20 dakika kadar bekletin. Güzelce sularını sıkıp bir pak bez üzerine yada kağıt peçete üzerine 1 parmak genişliğinde doğrayın. Patlıcanları kızgın yağda arkalı önlü kızartın. İçini hazılamak için önce tavaya 1 yada 2 çorba kaşığı kadar kızartma yağından koyun. Kıymayı içinde güzelce suyunu salıp çekene kadar kavur. Daha sonra doğranmış sivri biber ve soğanını ek et. 10 dakika da bu şekilde kısık ateşte kavur. Domatesin bir tanesini rendele ve salçayla birlikte kıymalı karışıma ek et. Kabukları temizlenmiş sarımsakları küçük küçük doğra ve onuda tavaya ek et. Tuzunu ve baharatlarınıda ek ettikten sonra 5-10 dakika kadar daha kavur ve ateşin altını kapat. Yaklaşık 22-24 çapalarında bir tepsi yada tavanın tabanına kızartığınız patlıcanları dizin. Üzerine kıymalı harcı yayın. Tekrar harcın üzerine kalan patlıcanları dizin. Üzerine 1 domatesi dilimleyin ve üzerine aralıklı olarak dizin. Eğer fırında yapmak istiyorsanız üzerine 1-2 tane biberde dizebilirsiniz. Ben ocakta pişirdiğim vakit sadece domates koyuyorum. Sıcak suya 1 çay kaşığı kadar tuz ve kırmızı biber ek edip, bu suyu tepsiye/tavaya ileve edin. Ocakta kısık ateşte 20 dakika kadar pişirdikten sonra sıcak olarak servis yapabilirsiniz. Eğer fırında pişirecekseniz önceden ısıtılmış 175 radde fırında 20-25 dakika kadar fırınlayın. Afiyet olsun. |