![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
MALZEMELER
- 18 tane tost ekmeği - 150 gr ıspanak - 2 parça tavuk göğsü - 1 tane havuç - 2 tane yumurta - 2 bardak süt - Baharat - Katı yağ - Tuz - Kaşar ve ak peynir HAZIRLANIŞI Tost ekmeklerinin kenarlarını(koyu kısımlarını)çıkartın. Ekmeklerin bir yüzüne katı yağ sürün yağli kısım uste istikbal şekilde 9 tane ekmeği tepsiye dizin. Ispanakları soğan ile kavurup üzerine baharat döüp hafif ılınması beklenir bu arada tavuklar didiklenir ve tavada hafif renk değiştirene kadar kavrulur, üzerine havuç rendelenir. Bu işlemler tamamlandıktan sonra tepsiye dizdiğimiz ekmeklerin üzerine önce tavuklar, sonra ıspanak ve ak peynir konulur. Kalan tost ekmeklerinin yağlı kısmı üste istikbal şekilde dizilir. 2 tane yumurta ve 2 bardak süt çırpıldıktan sonra ekmeklerin üzerine dökülür kaşar peyniri konur. Fırında üzeri kızarana kadar tutulur. |