![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
MALZEME:
yarım su bardağı yeşil mercimek1 su bardağı erişte (ben pastavillanın eriştesini kullandım)1 orta boy sogan2 bardak soğuk su7 su bardağı sıcak su 4 çorba kaşığı yağ1 çorba kaşığı salça1 çay kaşığı kırmızı toz bibertuz YAPILIŞI: Önce mercimekleri yıkayalım. Soğuk suyu tencereye boşaltın ve mercimekleride içine koyup yumuşayıncaya kadar kaynatın. Daha sonra mercimekleri süzün ve suyunu dökün.Soğanları küçük küçük doğrayın.Tencereye sıcak suyu koyun. Kaynamaktayken mercimekleri ve erişteyi içine salın.Yanda bir tavada soğanları yağda şeffaflaşana kadar kavurun. Tavaya salçayı , kırmızıbiberi ve birazcık tuz ek edin. Tavadaki harcı tencereye aktrın.kısık ateşte mümkünse kapağı kapalı yada çok az aralık 15 dakika kadar kaynatın. |