![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
Malzemeler: 10 su bardağı soğuk su3 çorba kaşığı un2 yumurta2 limon250g kuzu gerdanı parçalanmış (kemikli et)2 çorba kaşığı sıvı yağ1 kahve kaşığı kırmızı bibertuzYapılışı :
Soğuk su etncereye konur ve etlerde yıkanılarak suyun içine katılır. Etler yumuşayana kadar (yaklaşık 45-50 dak) kaynatılır. Yumuşayan etler tencereden alınır. Kemik parçaları varsa diye sıcak et suyu süzgeçten geçirilir (yada tülbentden). Bir kasede yumurta, limon suyu ve un, et suyundan azar azar alarak ezilir.Kaynamakta olan et suyuna katılıp karıştırılarak pişirilir. Bir yandan etler kemiklerinden ayıklanır.Tencereye ek edilir. 5-10 dakika daha kaynatılır. Tuz ek edilir.Yağda kırmızı biber kızdırılıp çorbaya dökülür. |