![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
1 kg mayhos elma
150 gr.(1 bardak tepeleme) un 4 tane yumurta 1 paket vanilya 2 cay kasigi tepeleme tarcin 1 1/2 su bardagi pudra seker 1 1/2 bardak aycicegi yagi 1-Elmalarin iki baslarini birer parca kati ve elma oyacagi ile iclerini cilartin.Kabuklarini soyarak yarim parmak inceliginde yuvarlak dograyin. 2-Elmalarin uzerine 1-2 kasik pudra seker serpin. 3-Bir kabin icinde un,4 yumurta sarisini bir kahve fincani suyla ezerek yogurt kivamina getirin.Yumurta aklarini kar oluncaya kadar cirpin ve unlu bulamaca karistirin. 4-Elma dilimlerini once unlayin,sonra da bulamaca batirin.Tavada kizdirilmis yaga atarak elmalar yumusayincaya dek kizartin.Sogumadan vanilyali pudra sekerine bulayin.Servis tabagina yerlestirip uzerine tarcin serpin. |