![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
yarım kg kültür mantarı
yarım kg tavuk göğsü 2 tane orta boy soğan 3 tane sivri biber 2 tane domates 5 diş sarımsak 2 aş kaşığı biber salçası 4 aş kaşığı soya sosu 1 çay bardağı sıvı yağ 2 aş kaşığı margarin tuz,karabiber,pulbiber,kimyon 1 su bardağırendelenmiş kaşar peyniri sıvı yağ tencereye eklenir.soğanlar salata soğanı şeklinde doğranıp yağda pembeleşinceye kadar kavrulurve salçası eklenir.sonra doğranmış sivribiberler atılır ve bir süre daha kavrulur.sonra üzerine küp seklinde doğranmış mantarlar ek edilir.15-20 dk kavrulduktan sonra üzerine küp şeklinde doğranmış tavuk etleri eklenir. mantarlar ve tavuklar pişene kadar ara ara karıştırarak ve az miktarlarda sıcak su takviyesi yapılarak malzemeler pişirilir .daha sonra ince ince kıyılmış sarımsaklar,margarin,rendelenmiş domatez,tuz ve baharatlar eklenir.ve bir süre daha kısık ateşte kavrularak pişirilir.ama yemeğimizin suyunu çekebildiği kadar çekmesini sağlamamız lasım.daha sonra üzerine 4 aş kaşığı soya sosu katılır ve 5 dakikadaha pişirildikten sonra ocaktan alınır.yemeğimiz 5-6 tane güveç kabına paylaştırılır.üzerine rendelenmiş kaşar peyniri koyulup 180 radde fırında kaşar peyniri eriyinceye kadar fırınlandıktan sonra servise hazır.AFİYET OLSUN KESİNLİKLE SICAK SERVİS YAPILMALIDIR.ÖZEL GÜNLER İÇİN GÖZALICI VE LEZİZ BİR ANA YEMEKTİR.TİRYAKİSİ OLACAKSINIZ... |