![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
200 gr. karides
1 su bardağı pilavlık pirinç 1 fincan tereyağ 1/2 su bardağı zeytinyağı 1 baş soğan 2 tane domates 2 tane yeşil biber (acı olmayan) 1 çay kaşığı toz şeker Tuz Karabiber Haşlanmış ve ayıklanmış karidesleri (bakınız Karides-Genel Hazırlanış) büyüklüklerine göre iki veya üç parçaya bölün. Tereyağında kavurun. Kavurmaya doğranmış bir baş soğanı ek edin. Soğanlar şeffaflaşmaya başlayınca sivri biberleri ve bilahare iri doğranmış domatesleri ek edin. Kapağını kapatıp bir süre domatesler eriyinceye kadar pişirin. Tuzunu ve biberini ekip pirinci içine dökün. Zeytinyağını ve şekeri ek edip karıştırın. Üstünü örtecek kadar su döküp önce kuvvetli, sonra hafif ateşte pirinç suyunu çekene kadar , yaklaşık 10 ila 15 dakika pişirin. Bu süre sonunda bir defa harmanlayıp üstünü kalın bir peçeteyle örtüp demlendirin. |