![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]() Ölçüler: 1 takım (bumbar ve işkembe) 1 /2 kg. baş bulgur 1 büyük baş kuru soğan 1 kaşık salça 1 demet maydonoz Tuz-Karabiber 200 gr.kıyma 1 kaşık yağ (bumbar yağı) Yapılışı : Bumbar ve işkembe temizlenir. Bumbarların yağlı kısmı dışa istikbal şekilde çevrilir. Diğer tarafta bumbar yağı (kıkırdak) eritilir veya dövülür. Kıyma, yağ, salça ek edilir. Daha sonra bulgur koyulur, bir bardak su ilâve si ile pişirilir, ateşten alınır, kıyılmış maydanoz tuz karabiber atılarak karıştırılır. Soğan halka şeklinde doğranır, üzerine serpilir. Önce bumbarlar yağlı kısım içe istikbal şekilde kaydırılarak doldurulur, işkembeler küçük küçük parçalara ayrılır, doldurulur ve dikilir, işkembeler ve bumbarlar yıkanır, bir tencereye işkembeler alta bumbarlar üste istikbal şekilde yerleştirilir. Üzerini geçecek kadar su konur. Suyu çektirilinceye kadar pişirilir. Sıcak olarak servis yapılır. |