![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
1200 gramlık bir tavuk
30 gram margarin 5 tane domates 1 baş soğan 1 tatlı kaşığı kıyılmış dereotu 4 tane dolmalık biber 3 çorba kaşığı zeytinyağı 2 kepçe tavuksuyu karabiber tuz Yapılışı Tavuğun ince tüylerini gidermek için tütsüledikten sonra içini ve dışını bol suyla yıkayın. Parçalara bölün. Ciğeri, yüreği ve temizlenmiş katısı kayırcasına ince doğrayın. Dolmalık biberleri ateşe tutun. Zar gibi ince kabuğu kavurup kabartın ve soyun. Domatesleri kaynar suya batırıp çıkardıktan sonra kabuklarını soyun. Çekirdeklerini çıkartın ve küçük parçalar halinde doğrayın. Soğanı çentilircesine doğrayın. Büyükçe bir güvece margarin ile zeytinyağını koyup ısıtın. Yağ ısınınca çentilmiş soğanı içine atın ve tahta kaşıkla karıştırarak kavurun. Soğanlar pembeleşince küçük parçalara bölünmüş ve kıyılmış içleri katın. Tuz ve karabiberi ekleyin. Tahta kaşıkla çevirerek tavuk parçalarının her yanı pembeleşinceye kadar kızartın. Tavuk parçalarını kızarınca parçalar halinde doğranmış biber ve domatesi katın. Üzerlerine 2 kepçe sıcak tavuk suyu döktükten sonra güvecin ağzını kapatın ve ara ara karıştırarak hafif ateşte pişirin. Yemek pişince üstüne dereotu serpin. Servis yapın. |