![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]() Malzemeler: 1,5kg ince uzun patlıcan 4-5 tane çarliston biber, irice doğranmış 3-4 tane küçük domates köfte için: yarım kg kıyma 1 yumurta 1 kuru soğan 2-3 diş sarımsak 2-3 dilim ekmek içi (fırında kurutulup rondoda çekilmiş) tuz karabiber sos için: 2-3 domates sıvıyağ 1 çay bardağı su tuz Hazırlanması: Patlıcanların kabuklarının bir kısmını ortadan kesin, böylece diğer dilimlerken kenarlarında çizgiler kalsın. (fotoğraf için tıklayın) Dilimleri tuzlayın veya tuzlu suda bekletin. Bu arada köfteyi hazırlayın. Köfte harcındaki tüm malzemeleri karıştırıp yoğurun. Harçtan yumurtadan biraz küçük parçalar koparıp yuvarlayın. Cam tepside fırına sürüp 200C'de pişirin. Köfteler pişerken patlıcanları kızgın yağda hafif pembeleşene kadar kızartın. Derin bir kaseye 2 patlıcan dilimini karşılıklı yerleştirin. İçine bir köfte koyup patlıcanları üzerine kapatın. Kaseyi aksi çevirin, kebabı fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine 1 biber dilimi ve 1 domates dilimi yerleştirip kürdan batırın ve 200C'de pişirin. Sosu için domatesleri soyup rendeleyin. Biraz sıvıyağ ile tavada öldürün, suyu ek edip kaynatın. Tuzunu da ekledikten sonra tabaklara paylaştırın. |