![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
MALZEMELER
150 gr. veya 2 su bardağı dolusu yengeç (doğranmış) 1 aş kaşığı peanut (yağ gibi kullanacağız ya da sıvıyağı) 1 diş sarmısak (üçe bölünmüş) 2 aş kaşığı limon suyu 1 tane kesme şeker 1 dal yeşil soğan (çok ince kıyılmış) 3 dal taze nane 3 dal taze fesleğen 1 aş kaşığı tuz 1 aş kaşığı karabiber HAZIRLANIŞI Öncelikle bir bütün ananası ortadan boylamasına ikiye bölüp içini küçük küp parçalar halinde çıkaralım. Bu arada yengeci tuzlu suda 10-12 dakika haşlayıp içinin etlerini çıkaralım. Ya da dondurulmuş yengeci küp doğrayalım. Tavamızı kısık ateşe oturtup, yağı ya da peanutu koyalım. Sarmısakları ekleyip, sararıncaya kadar 2-3 dakika soteleyelim. Sonra sarmısakları çıkarıp atalım. Çünkü önemli olan sarmısağın aromasını yağa bırakmasını sağlamaktı. Sonra altını söndürelim. Daha sonra bu yağın içine sıcakken şekeri atıp eritelim. Hemen limon suyu, yeşil soğan, nane, fesleğen, tuz ve karabiberi ekleyip, tahta kaşıkla iyice karıştıralım. Bir kabın içinde bekleyen küp doğranmış yengeçlerimizi de ekleyip, en son küp doğradığımız ananas parçalarıyla karıştıralım. Önceden içini oyduğumuz ananas kabuklarının içine bu karışımı yerleştirip, servise sunalım. |