![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
PEYNİRLİ BÖREK
MALZEMELER: (Mini fırın tepsisi için) 4 yufka 1 su bardağı süt 1 yumurta 1 su bardağı su 1/2 çay bardağı sıvı yağ (Yağın ölçüsünü artırabilirsiniz) Peynir(dilediğiniz ölçüde) Maydanoz, dereotu, Birkaç dal taze soğan YAPILIŞI: Peyniri ezip içine maydanozu, dereotunu ve taze soğanı ince ince doğrayın. Böreğin içine konulmaya hazır bekletin. Yumurtayı derin bir kapta çırpıp süt ve yağı da ona katın. Yufkaları, peynirin araya konulacağını düşünerek, ikişer olarak ayarlayın. Tepsinize yerleştirirken sütlü karışımı her kata kaşıkla dökün. İki yufkayı serdikten sonra peynirli karışımı yayın. Kalan iki yufkayı da aralarına sütlü karışımdan dökerek yerleştirin. Artan sütlü karışımı üzerine boşaltın. Böreği istediğiniz büyüklükte dilimleyin. Bir bardak suyu her tarafına istikbal şekilde böreğin üzerine döküp bir saat bekletin. 200 derecede pişirin. Bir su böreği tadı ve yumuşaklığında olduğunu göreceksiniz |