![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
Malzemeler:
1 Kilo kuzu eti 2 Su bardağı nohut 2 Adet orta boy soğan 1.5 kilo patlıcan 6 Adet sivri biber 4 Adet domates 1 Baş sarımsak 2 Çorba kaşığı biber salçası 2 Adet limon 2 Çorba kaşığı tereyağı 1 Çorba kaşığı nane Tuz, karabiber Hazırlanışı Nohutları akşamdan tuzlu suda ıslatın. İri kuşbaşı doğranmış kuzu etini yıkayıp, üzerini 3-4 parmak geçecek kadar su ek ederek haşlayın. Üzerinde oluşan köpükleri delikli kepçe ile alın. Nohut ve ince kıyılmış soğanları ekleyin. Patlıcanları yıkayıp, uzunlamasına dörde bölün ve iri iri doğrayın. Sivri biberleri 4-5 parça halinde dilimleyin. Domateslerin kabuklarını soyup, kuşbaşı şeklinde doğrayın. Sarımsakları üçe bölün. Biber salçası, domates, patlıcan ve yeşil biberi tencereye ek edip, pişirmeye devam edin. Nohutlar yumuşayınca limon suyu, tuz ve karabiber ek edip, ateşten alın. Üzerine tereyağında kızdırılmış nane gezdirip, sıcak olarak servis yapın. |