![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
Malzemeler:
350 gr. kelebek makarna (yoksa fiyonk) 1 tane tavuk göğsü 2 tane dolmalık biber 4 tane domates 3 çorba kaşığı zeytinyağı 30 gr. tereyağı 2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz 1 diş sarımsak Tavuk suyu Tuz Karabiber Yapılışı: Tavuğun derisini soyun ve ince ince kesin. Biberleri ocakta közleyin ve kabuklarını soyun. Tavuğu istediğiniz büyüklükte doğrayın. Bir tencerede 30 gr. tereyağı ve 3 çorba kaşığı zeytinyağını eritin. Biber ve tavuğu ekleyin, 5 dk. karıştırarak kavurun. Küçük küçük doğranmış domatesleri ekleyin. Karabiber, tuz, dilimlenmiş sarımsak ve kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın. Son olarak biraz tavuk suyu gezdirin. Kısık ateşte 15 dk. kadar pişirin. Gerekirse biraz daha tavuk suyu ek edin. Bu arada makarnayı tuzlu suda canlı kalacak şekilde haşlayıp, süzün. Süzgece koyup bir defa soğuk su ile yıkayın ve suyunu süzdürün. Sos tenceresine ek edip 2 dk. karıştırarak beraber pişirin. Sıcak olarak servis yapın. |