![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
Tarife ait bilgiler
-------------------------------------------------------------------------------- Yemek : Pekmezli İncir Tatlısı Tür : Tanımsız Mutfak : Genel mutfağı Süre : Zorluk : -------------------------------------------------------------------------------- -------------------------------------------------------------------------------- MALZEMELER 2 su bardağı kuru incir 1 su bardağı bütün koz 4 su bardağı pekmez 2 su bardağı su Varsa: 3 aş kaşığı susam HAZIRLANIŞI Öncelikle kuru incirlerin her birini dörde bölelim ve bol ılık suda yıkayıp, süzdürelim. Öte yandan orta boy bir tencerenin içine su ve pekmezi beraber koyalım. Bir tahta kaşıkla karıştırıp, ocağın üstüne oturtalım, altını açalım. Pekmezli su kaynamaya başlar başlamaz incirleri içine ekleyelim. Hep beraber 15-20 dakika kısık ateşte pişirelim. Sonra altını söndürüp susamı ve koz içlerini ek edip, tekrar tahta kaşıkla karıştırıp, soğumasını bekleyelim. Orta boy bir kavanoza doldurup, ağzını sıkıca kapatalım. Ya buzdolabında ya serin, ya da güneş görmeyen bir yerde muhafaza edelim. Reçel gibi ya da tatlı niyetine kullanabilirsiniz. Ani konuk gelince kullanabileceğiniz bir tatlıdır. Ama sakın ıslak kaşıkla bu tatlıyı almayın.. Hemen tatlının ağzında küflenme oluşur. |