![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
Malzemeler:
(Mini fırın tepsisi için) 2 tane yufka 1/2 su bardağı süt 1 tane yumurta 5 aş kaşığı sıvıyağ 150 g peyaz peynir Susam ve çörekotu Yapılışı: 1. Bir kasede süt yumurta ve sıvıyağı çırpın. 2. Yufkaları ortadan ikiye kesin. Yarım yufkayı tezgaha serin üzerine fırçayla sütlü karışımdan sürün ve ak peynir ufalayın. Yufkanın iki uzun kenarını biraz içe doğru katlayıp büzdürün. 4 parçaya kesin. 3. Yağlanmış tepsiye dizin. Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın. Böreğin üzerine kalan sosu da sürüp susam ve çörekotu serpin. 4. 200 radde fırında kızarıncaya kadar pişirin |