![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
Evet arkadaşlar Thai Usulu Tavuk Tarifini sizlerle paylaşmak istedim.
Çok çabuk pişen ve güzel bir yemektir. Not: Acıdır, acı sevmiyorsanız yapmayınız. Evet ilk önce malzemeler; Ayçiçeği yağı Bir tane tavuk göğsü Bir tane kabuksuz zencefil 10 dilim hanalope biberi turşusu Bir tane hıyar (sokakta çok var) Bir tane Kırmızı (Capia) biberi 1/3 çay bardağı kadar ketçap Bir aş kaşığı soyasosu İki çay kaşığı susam Tarif İlk önce göğüslerimizi jülyen doğruyuruz Biberi de çekirdeklerinin olduğu kısmı çıkarıp küçük küpler halinde doğruyoruz Hıyarımızı yıkadıktan sonra kabuğuyla beraber jülyen doğruyoruz. Göz kararı yağımızı tavaya döküyoruz. Tavuklarımızı tavaya atıyoruz Rengini alana kadar pişiriyoruz. Hanalepo biberimizi ve kırmızı biberimizi tavaya atıyoruz. Tavuğumuzla beraber kavurarak devam ediyoruz. Zencefilimizi ince ince doğruyoruz. Yemeğimize katıp 3 dakika kadar daha kavurduktan sonra Soya sosumuzu yemeğe doküyoruz Ketçabımızı da yemeğe katıp karıştırıyoruz Susamımızı da yemeğe karıştırıyoruz. (İyice cümbüş oldu be) Yemeğimiz hazır Zaten tuza gerek yok ama isteğe göre tuz atabilirsiniz. Hadi basit gelsin Alıntı değildir el emeği. |