![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
LiMoNaTa
Malzemeler: - 6 tane iyi kabuklu ve sulu limon - 1 bardak toz şeker - 5 Bardak Sıcak Su - Bir Kavanoz (Veya kapağı geniş olabilecek kapaklı bir kap çünkü kaşıkla karıştırılması gerekecek) - Süzgeç (veya eşarp) - Rende Yapılışı -Öncelikle 6 tane limonun kabuğunu rendenin ince tarafı ile rendeleyin.(DİKKAT:Limonun ak kısmı acıdır.Bu yüzden rendeye limon kabuğunun ak tabakasını karıştırmayın) -Rendeleri bir tabağa koyun. -Şimdi 6 tane kabukları rendelenmiş limonların suyunu sıkın. -Limon suyunu bir bardağa boşaltın. -Şimdi kavanoza Limon kabuklarını dökün, 1 bardak limon suyunu boşaltın ve 1 bardak şekeri dökün. -Karışması için kavanozu elinizle hafifçe sallayın. -Kavanozun içine 5 bardak sıcak suyu doldurun. -Bir kaşık yardımıyla şekerleri gidene kadar karıştırın. -Şekerleri çözününce kavanozun kapağını kapatın. -Karışımın soğumasını bekleyin.Soğuyunca dolaba koyun ve dolapta kabukların aromasını vermesi için 2,5 saat bekletin.(veya gece koyun sabaha çıkartın.Ben öyle yapıyorum) -2,5 saat sonra dolaptan alın ve süzgeçle başka bir kavanova boşlatın ki kabuklar ile limonata birbirinden ayrılsın.Kabukları çöpe atabilirsiniz artık. -Ve bu kadar.Artık kavanozdan bardağa limonata döküp dökü afiyetle içebilirsiniz. Denedim.Hazır limonatadan bile daha güzel oluyor.Deneyebilirsiniz. Alıntı Değildir. Emeğe Saygı... |