![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
Bulgur Pilavı
MALZEMELER 100 gr margarin 2 bardak pilavlık iri bulgur 3 orta boy soğan 2 domates (kabukları çıkarılmış) 1 çorba kaşığı domates salçası 4 bardak kaynar su Tuz karabiber pul kırmızı biber Soğanları yemeklik doğrayıp margarinde öldürün. Pişmiş soğanlara domates salçasını da katarak kavurmaya devam edin. Bulguru yağlı soğanlı salçalı karışıma döküp bir kaç kere karıştırdıktan sonra kaynar suyu da katarak kapağı kapayın. Bir müddet sonra ateşi kısıp suyunu çekmeye yakın irice doğranmış domatesleri de bulgurun üzerine yayın. Tamamen suyunu çekince ateşi söndürüp 15 - 20 dakika demlenmeye bırakın. Demlendikten sonra dikkatli bir şekilde karıştırıpservis tabağına alın |