Forumbulteni.Com     forum  

Geri Git   Forumbulteni.Com > >
Yardım Topluluk Ajanda Bugünki Mesajlar Ara

Cevapla
 
Seçenekler Stil
  #1  
Alt 11.Nisan.2019, 21:39
Merve Merve isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Moderator
 
Üyelik tarihi: 14.Ocak.2019
Mesajlar: 303
Standart Hamurlu Kuzu Budu

Hamurlu Kuzu Budu

Malzemeler:
1 tane bütün kemiksiz kuzu budu (yaklaşık 25 kg.)
6 diş sarımsak
1 demet maydanoz
1 çorba kaşığı sıvı yağ
2 su bardağı un
Karabiber tuz



Yapılışı:
Kıyılmış maydanoz karabiber tuz ve dövülmüş sarımsağı bir kaseye koyup karıştırın. Karışımı budun her tarafına sürün.
Unu bir kaba koyun ortasını havuz gibi açın. Açılan boşluğa 2 su bardağından biraz az su koyup pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurun bir kısmını süsleme yapmak için ayırın.
Hamuru unlanmış düz bir zemin üzerinde budu tamamen saracak büyüklükte bir dikdörtgen olacak şekilde merdaneyle açın.
Budu açtığınız hamurun ortasına yerleştirip dikdörtgenin önce kısa kenarlarını sonra uzun kenarlarını üstüne doğru katlayın. (Budun her tarafı hamurla sarılmış olmalıdır) Hamura elinizle budun şeklini verin birleşme yerlerini parmaklarınızla bastırarak yapıştırın.
Hamurlu budu ateşe dayanıklı bir kaba birleşme yerleri alta istikbal şekilde yerleştirin. Ayırdığınız hamurdan uzun şeritler yapıp üzerini kafes şeklinde süsleyin. Hamurun üzerine biraz un serpin 200 radde ısıtılmış fırında 2 saat pişirin.
Hamurlu budu servis tabağına alın. Kabuk şeklini saha hamuru ortadan kırıp eti çıkarın. Sıcak olarak servis yapın.
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler
budu, hamurlu, kuzu


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Açık

Forum Jump


Tüm Zamanlar GMT Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 01:41.


mersin escort alanya eskort