Forumbulteni.Com     forum  

Geri Git   Forumbulteni.Com > >
Yardım Topluluk Ajanda Bugünki Mesajlar Ara

Cevapla
 
Seçenekler Stil
  #1  
Alt 11.Nisan.2019, 21:40
Merve Merve isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Moderator
 
Üyelik tarihi: 14.Ocak.2019
Mesajlar: 303
Standart Nar Ekşisi Soslu Nohutlu Patlıcan Sarma

12 adet
Nohutlu İç Malzeme
1 su bardağı nohut bir gece önceden suda bekletilmiş
3-4 aş kaşığı zeytinyağı
1 soğan küçük küçük doğranmış
2 diş sarımsak dövülmüş
1 çay kaşığı kimyon
2 aş kaşığı tahin
2 aş kaşığı limon suyu
2 aş kaşığı soğuk su
tuz karabiber
Közlemek için:
1 kg patlıcan (2 büyük patlıcan)
tuz
zeytinyağı
3 kırmızı biber
Sos için:
1 diş sarımsak dövülmüş
2 aş kaşığı nar ekşisi
6 aş kaşığı sızma zeytinyağı
tuz karabiber
Hazırlanması:

Nohutlu İçin Hazırlanması:
Nohutun suyunu süzün. Nohutları soğuk su dolu tencereye alıp kaynatın. Kaynayınca altını kısıp yumuşayana kadar -1 saat- pişirin. Suyu yine süzüp nohutları iricedövün
Bir tavayı ısıtın zeytinyağını ve soğanı ekleyin. Orta hararetli ateşte soğan rengini kaybetmeden yumuşayana kadar kavurun. Ardından sarımsağı ve kimyonu ekleyip aromalarının ortaya çıkması için 1 dakika daha kavurun. Nohutları ekleyip üzerlerinin soğanlı karışımla kaplanmasını sağlayın. Tahini limon suyunu ve suyu ekleyin. Tuzu ve karabiberi ek edip soğuması için bir kaba alın.
Közlemenin Hazırlanması:
Patlıcanları alacalı soyun. Her birini 6 parçaya kesip tuzlayın ve acısının çıkması için suda 1 saat bekletin. 1 saat sonunda dilimleri yıkayıp kağıt havlu ile kurulayın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine patlıcanları dizip üzerlerine fırçayla zeytinyağı sürün.
Biberleri dörder bölün çekirdeklerini çıkarın. Tepsiye dizip üzerlerine zeytinyağı sürün. Patlıcanları ve biberleri 180C fırına koyup 20-30 dakika közleyin.
Patlıcanları soğumaya bırakın. Biberleri bir kaba koyun. Kabın üzerine streç geçirin. Kap ılınınca biberlerin kabuklarını soyun. (bu yöntemle biberler daha basit soyuluyor)
Nar Ekşili Sosun Hazırlanması:
Tüm malzemeyi bir kaseye alıp karıştırın Tuz ve karabiber ekleyin.
Patlıcanların içine nohutlu içten yayıp sarın. Her birini biber dilimlerinin üzerine yerleştirip sarın. Üzerlerine nar ekşili sostan dökün.
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler
ekşisi, nar, nohutlu, patlıcan, soslu


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Açık

Forum Jump


Tüm Zamanlar GMT Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 03:25.


mersin escort alanya eskort