![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
Malzemeler
Malzemeler * 10 tane dolmalık biber * 1 su bardağu pirinç * 250 gr. kıyma * 1 aş kaşığı biber salçası * 1 aş kaşığı domates salçası *1\2 tane maydanoz * 2 tane soğan * 2 diş sarımsak * nanetuzkarabiberkırmızı bibersumak * yarım çay bardağı sıvı yağ * 50 gr tereyağı Hazırlanışı İlk önce küçük boy dolmalık biberleri yıkayıp sapının yanından içe doğru bastırarark sapı çıkarılır ve içindeki tohumları silkelendikten sonra bir kenara koyun. Daha sonra üzerini kapamak için lazım olacak. Dolmalık biberin sapını bıçakla keserek açmayın. İçine koyacağımız malzemeler pişerken taşar.İç harcı sebzeleri küçücük doğrayarak hazır hale getirin. Baharatlar salça zeytinyağ yıkanmış pirinç ve kıymayı karıştırma kabına alıp karıştırın. Doğradığınız sebzeleri de ekleyip yine hafifçe karıştırın. İçi temizlenmiş biberleri hazırladığınız iç harçla 2/3 ü dolacak şekilde doldurun kapak olarak doğranmış domates dilimleri yahut biberlerin kendi kapaklarını kullanabilirsiniz. Ağızlarını kapayıp tencereye yerleştirin. Üzerine yeterince su ve 2 kaşık zeytinyağ gezdirip kapağını kapatın orta hararette pirinçler şişip uzayana dek pişirin. biber dolmalarını fırın tepsisine dizip her dolmanın üzerine parça parça tereyağı koyup 150 derecede üzeri kızarana kadar pişirin. Malzemeniz varsa kabaktanda yapıpı aralara koyabilirsiniz.Afiyet Olsun |