Forumbulteni.Com     forum  

Geri Git   Forumbulteni.Com > >
Yardım Topluluk Ajanda Bugünki Mesajlar Ara

Cevapla
 
Seçenekler Stil
  #1  
Alt 11.Nisan.2019, 21:40
Merve Merve isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Moderator
 
Üyelik tarihi: 14.Ocak.2019
Mesajlar: 303
Standart Tavuk Dolması Tarifi

Tavuk Dolması Tarifi

Malzemeler :

* 2 kilogramlık bir tavuk
* 250 gr tavuk ciğeri
* 1 çay bardağı pirinç
* 3 soğan
* tuz
* Kırmızıbiber
* Karabiber

yemeğin hazırlanışı:

Tavuğun kanatlan ve boynu kesilip çıkarılır ve ateşte tütsülenir. Tavuğun karın kısmından bıçakla tam ortasından bölünür. Dikkatli bir şekilde keskin bir bıçakla sıyırarak et ve kemiği derisi parçalanmadan birbirinden ayrılır. Göğüs kafesi çıktıktan sonra budun iç kısmından kemiğe doğru bıçakla kesilir. Bıçakla sıyırarak budun kemiği çıkarılır. Diğer budun kemiği de çıkarılıp elle düzeltilerek kare biçimine getirilir. Eti çok olan yerlerden kesip az olan yerlere yerleştirilir.

Hazırlanan içten koyup tomar gibi sanlır. Sardıktan sonra folyo kağıda sarılıp kalın pamuk ipliği ile rosto gibi sıkıca bağlanır. Bir tepsiye koyarak kızgın fırında pişirilir. Kızarmaya başlayınca tepsiye 1 çay bardağı su dökerseniz yapışmasını önlersiniz. Soğuduktan sonra ipleri kesip çıkarılır. Kağıdı da sıyırıp rosto gibi dilimlenip servis yapılır. İçin hazırlanması; bir tencereye doğranmış ciğer soğan ve bir miktar yağ konarak kısık ateşte pişirmeye bırakılır. Soğanlar iyice sararınca 1 çay bardağı pirinç bir su bardağı sıcak su ek edilerek pişirilir. Piştikten sonra kırmızıbiber karabiber ve tuzu ek edip karıştırıp kullanılır
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler
dolması, tarifi, tavuk


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Açık

Forum Jump


Tüm Zamanlar GMT Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 20:04.


mersin escort alanya eskort