![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
Malzemeler :
* 3 Kuru Soğan 15 Su B. Pirinç 1 Çorba K. Dolmalık Fıstık 1 Çorba K. Kuş Üzümü 1 Kase Haşlanmış Kestane 1 Tutam Maydanoz 1 Tutam Nane 1 Limon Zeytinyağı Tuz Karabiber Yenibahar Su Hazırlanışı Sarmanın içini hazırlamak için; tencereye zeytinyağını koyup fıstıkları kavurun. Soğanları ince ince doğrayın tencereye koyun ve kavurmaya devam edin. Yıkanmış pirinçleri ve kuş üzümünü tencereye ekleyin. En son yarı kıvamda haşlanmış ve soyulmuş kestaneyi ek edin. Baharatını ve suyunu ek edip pişmeye bırakın. Piştikten sonra ince ince doğradığınız maydanoz ve naneyi de tencereye ekleyip karıştırın. Lahanaları hafif tuzlu suda haşlayın ve süzün. İkiye bölün. İç harcından koyun ve sarın. Sardığınız lahanaları tencereye dizin. Üzerine zeytinyağını şekerini tuzunu ve suyunu dökün. İnce dilimlenmiş limonları dizin. Tabakla üstünü bastırın ve pişmeye bırakın. |