Forumbulteni.Com     forum  

Geri Git   Forumbulteni.Com > >
Yardım Topluluk Ajanda Bugünki Mesajlar Ara

Cevapla
 
Seçenekler Stil
  #1  
Alt 11.Nisan.2019, 21:40
Merve Merve isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Moderator
 
Üyelik tarihi: 14.Ocak.2019
Mesajlar: 303
Standart Acur Dolması

Malzemeler

500 gr. yağlı kıyma
1 aş kaşığı d. salçası
1 aş kaşığı biber salçası
250 gr. bulgur
250 gr. firik
2 kg. acur
2 baş kuru soğan
1 baş sarımsak
Kırmızıbiber karabiber tuz
Yeteri kadar su.

Hazırlanışı:

Acurlar yıkanır başları kesilir acurun acı kısmı gidene kadar oyulur (oyulurken dile değdirilerek acısına bakılır). Oyulan acurların içine karabiber ve tuz karışımı sürülür. Bir leğen içine bulgur firik et salçalar ince doğranmış soğan ve sarımsaklar tuz kırmızıbiber ve karabiber konarak biraz yoğurulur. Hazırlanan bu iç acurların içine yarısını biraz geçecek şekilde doldurulur. Önceden kesilmiş acur başları ile doldurulmuş acurların ağzı kapatılarak tencereye dizilir. Dolmanın yüzüne çıkacak kadar su konur. Suyuna bir parça tuz atılır ve ocağa konur. Kaynamaya başladığında ocak kısılır; dolma kısık ateşte pişirilir. Servise sunulur.
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler
acur, dolması


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Açık

Forum Jump


Tüm Zamanlar GMT Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 21:48.


mersin escort alanya eskort