![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
MALZEMELER
6 kişilik 1 kg turna balığı filetosu 1/2 su bardağı bira 1/2 su bardağı ayçiçek yağı 1/4 su bardağı limon suyu 2 aş kaşığı doğranmış maydanoz 1 çay kaşığı tuz 1/2 çay kaşığı acılı sos çok acı kırmızı biber sosu acısız kırmızı biber Izgara turna balığı tarifi Turna balığını 6 parçaya bölün. Derin olmayan bir kaba koyun. Yağı birayı limon suyunu maydanozu ve tuzu karıştırıp acılı sosu ve çok acı kırmızı biber sosunu ek edin hepsini balıkların üstüne dökün. Oda ısısında 1 saat bekletin art taraflarını çevirin. Daha sonra balıkları iyice yağlanmış bir ızgarada ve kömür ateşinde çevirerek pişirin. Üzerlerini kırmızıbiber ile süsleyebilirsiniz. |