![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
Malzemeler:
· 6-7 tane kabak · 1 su bardağı bulgur · 100 gr kıyma · 1 tane domates · 1 tatlı kaşığı biber salçası · 1 tane iri soğan · 1 çay kaşığı şeker · 1 tatlı kaşığı kuşüzümü · 15 su bardağı sıcak su · 1 çay bardağı zeytinyağı · tuz- karabiber- nane- yenibahar Yapılışı: Kabakları yıkayıp içlerini iyice oyun. Bulguru yıkayıp süzün rendelenmiş domates ve soğanı kıymayı salçayı şekeri kuşüzümünü ve baharatları ekleyip iyice karıştırın ve kabakların içine doldurup tencereye dizin. Dolmaların üzerine zeytinyağını gezdirin ve sıcak su ekleyip pişirin. Not: Aslında ben annemden sadece bulgurla yapmasını istemiştim ama babam da eşim de kıymadan hoşlandıklarından annem kıyma da ekledi biraz. |