![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
Tavuk Ciğer Pate
Malzemeler: 250 gr. tavuk ciğeri 2 tane yumurta Yarım su bardağı hazır çiğ krema 1 aş kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı mercanköşk 1 tatlı kaşığı kekik 1 aş kaşığı kanyak 2-3 aş kaşığı kırmızı şarap ½ çay kaşığı tuz ½ çay kaşığı karabiber Yemeğin Tarifi: Tavuk ciğerlerini temizleyin. Ciğerleri ezin. Kekik mercanköşk baharat yumurta krema kanyak ve şarabı ciğer ezmesine karıştırın. Karışımı toprak bir kaseye koyun ve üzerine ince dilimler halinde kesilmiş yağı yerleştirin. Kaseyi içinde kaynar su bulunan bir tabağa oturtun ve önceden 175 radde ısıtılmış bir fırında 45 dakika pişirin soğutun. Eğer pate birkaç gün dinlenirse çok daha lezzetli olur. Sonra da kızarmış ekmekler üzerine tereyağı sürer gibi sürerek ikram edin. |