![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]() MALZEMELER 1 tane domates 1 tane orta boy soğan 1 tane sivri biber(çok acı olsun isterseniz) 1 tane çarliston biber(eğer sivri kullanmayacaksanız 2 tane ) 1 diş sarımsak Bir kaç dal maydanoz 1 tatlı kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı biber salçası 1 aş kaşığı zeytinyağı 1-2 tatlı kaşığı limon suyu 1 aş kaşığı nar ekşisi 2 çay kaşığı tuz Değirmende çekilmiş karabiber 1 çay kaşığı isot 1 çay kaşığı pul biber 1 çay kaşığı kuru nane 1 çay kaşığı kırmızı toz biber HAZIRLANIŞI Öncelikle; biberleri, kuru soğanı, maydanozu, sarımsağı ve domatesi ister küçük küçük doğrayın isterseniz robottan geçirebilirsiniz. Daha sonra salçaları, zeytinyağı, limon suyu, nar ekşisi, tuz ve baharatları da ek edip biraz karıştırıp yine malzemeler iyice ezilip karışana kadar ezelim. Tabağımıza alıp üzerine nar ekşisi ve dilerseniz birazda zeytinyağı dökerek servis edelim. Tadına bakarak kendi damak tadınıza göre limon,tuz baharat v.s herhangi bir malzemeyi ek edebilirsiniz.. AFİYET OLSUN... |