![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]() Malzemeler 1 paket mantar Harcı için 2 tane yumurta galeta unu karabiber pul biber tuz Kızartmak için sıvıyağ Sosu için 1 kase yoğurt 2 diş sarımsak tuz Hazırlanışı Öncelikli olarak mantarlarınızı temizleyiniz ve ortadan ikiye bölünüz. Ardından mantarlarınızı limonlu su içerisinde 10 dakika kadar bekletiniz. Bu sayede mantarlarınızın kararmasını engellemiş olursunuz. Sonrasında mantarlarınızın suyunu süzünüz. Tencerenize bir miktar su ekleyiniz ve üzerine mantarları da ek ederek kaynamaya bırakınız. Mantarlarınız yumuşadıktan sonra tencerenizi ocaktan alarak suyunu süzünüz ve de bir kenarda soğumaya bırakınız. Rahatlıkla çalışabileceğiniz derin bir kaba yumurta, tuz, karabiber ve pul biber ekleyiniz. Harcı karıştırdıktan sonra mantarlarınızı da içerisine ek ediniz ve her tarafı harca bulanana kadar tüm mantarlarınızı kabın içerisinde karıştırınız. Galeta ununu yayvan bir tabağa serpiniz. Harca buladığınız mantarlarınızı galeta ununa batırınız ve sonrasında önceden ısıtmış olduğunuz tavada kızdırdığınız yağa bırakarak önlü arkalı pişiriniz. Bir kasede yoğurdunuzu pürüzsüz hale gelene kadar çırpınız ve ardından rendelemiş olduğunuz sarımsakları da üzerine ek ediniz. Arzunuza göre tuz da ekleyebilirsiniz. Son aşamada kızartmış olduğunuz mantarları servis tabağına alınız ve yoğurdun kesilmemesi için biraz ılınmasını bekleyiniz. Ardından üzerine sarımsaklı yoğurdu da ek ederek servis yapınız. Dilerseniz üzerine bir miktar yağda pul biber ve nane yakıp gezdirebilirsiniz. |