![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
Patlıcanlı pizza tarifi özellikle vejetaryen olan kişiler için mükemmel bir lezzette olan bir besindir. Özellikle sebzelerle beslenmekten beğeni saha kişilere tavsiye edebiliriz. Bunun yanında sebze sevmeyen çocuklara bile sebzeyi biraz olsun sevdirebilmek adına tercih edilebilir. Dilerseniz pizzamızın yapımına başlayalım.
Patlıcanlı pizza için lüzumlu malzemeler 1,5 su bardağı ılık su 1 paket yaş maya ve kuru maya 1 su bardağı ılık süt 1 adet yumurta 1 aş kaşığı zeytinyağı Aldığı kadar elenmiş un (3 su bardağı un yeterli gelir) 1 tatlı kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz Sosu için 1 tatlı kaşığı dolusu domates salçası 1 küçük kavanoz domates konservesi ya da 2 adet rendelenmiş domates 1 çay kaşığı kekik 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber Üzeri için 1 su bardağı dolusu rende yapılmış mozarella peyniri 1 adet orta boy patlıcan 1 adet kırmızı kuru soğan 1 yaprak marul Patlıcanlı pizza yapımı Unu karıştırma kabının içine alalım ve orta kısmına suyla açılmış olan mayayı dökelim. Daha sonra sırasıyla zeytinyağı, sütü, bir adet yumurta, şeker ve tuzu ek ederek yoğurma aşamasına geçelim. Hamuru pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar yoğuralım ve sonra üzerine bir tülbent örterek 10 dakika kadar bekletelim. Şimdi hamur biraz daha yumuşak bir kıvam alacak ve mayalanacaktır. Sos için verilen malzemelerin hepsini robotun içine alıp karıştırın ve tavaya ek ederek bir dakika kadar kısık ateşte karıştırın. Yoğrulan ve dinlenmeye bırakılmış olan hamuru tezgâhın üstüne alalım ve merdaneyle açalım. Tepsinin boyunda açılan hamuru yağlı kâğıt serilen ya da yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin ve üzerine hazırladığımız sostan dökerek kaşığın aksi tarafıyla her tarafına yayalım. Patlıcanı alacalı bir şekilde soyup bir müddet tuzlu suda bekletin. Ardından patlıcanı yuvarlak, yuvarlak doğrayın ve teflon tavanın içine çok az yağla beraber her iki tarafı da kızarıncaya dek pişirelim. Kırmızı soğanın kabuklarını soyun ve ince halkalar şeklinde doğrayarak aynı tavada şeffaflaşıncaya dek pişirin. Tepside olan hamurun üstüne önce sosu, ardından mozarella peyniri ve en son olarak patlıcanlarla soğan halkalarını yerleştirip fırına verin. 200 derecede ısıtılan fırında patlıcanlı pizzanızı yaklaşık 20 dakika kadar pişirin ve sürenin ardından fırından çıkararak, sıcak olarak dilimleyin. Arzu ederseniz bir adet marul yaprağını ince keserek, patlıcanlı pizza dilimlerinin üzerine serpiştirin. Afiyet olsun. |