Alman UsulÜ Sicak Şarap / GlÜhweİn
lüzumlu malzeme
* 1 lt Kırmızı Şarap (kaliteli) * 1/8 lt Su yada Kırmızı Şarap * 60 gr Şeker * 1/4 Çubuk Tarçın * 3 ad Karanfil * 1/2 Limon kabuğu yada 2 dilim Limon
yapılışı
Şeker, tarçın ve karanfili su yada şarapla kaynatın 30 dakika bekletin ve süzün Kırmızı şarapla karıştırın, zevke göre limon veyahut portakal suyu ile tatlandırabilirsiniz kaynama noktasına yakın ısıtın, sakın fokurdatmayın
FRANSIZ SICAK ŞARABI
şarap olarak Bordo şarabı kullanın baharat olarak da çubuk tarçın, rendelenmiş muskat ve defne yaprağı kullanın DENİZCİ
alman usulünün aynısı ama ak şarapla
NEGUS
Porto şarabı kullanın, ölçü 1/2 şarap 1/2 su rendelenmiş muskat ve limonkabuğu ile tadlandırın
BALLI
kırmızı şarabı 150 gr bal, biraz çubuk tarçın ve 2 dilim limon kaynama noktasına yakın ısıtın
JAGERTEE
1/4 lt çay (siyah) 1/4 lt kırmızı şarap 1/4 lt portakalsuyu 1/4 lt Obstler / Schnaps 60-80 gr şeker 3 karanfil 1/2 limon kabuğu rendesi ya da 2 dilim limon
karışımı 5 dak kadar hafif kaynatın ve şerei karıstırın
|