![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
lüzumlu malzeme
* 1 lt Kırmızı Şarap (kaliteli) * 1/8 lt Su yada Kırmızı Şarap * 60 gr Şeker * 1/4 Çubuk Tarçın * 3 ad Karanfil * 1/2 Limon kabuğu yada 2 dilim Limon yapılışı Şeker, tarçın ve karanfili su yada şarapla kaynatın 30 dakika bekletin ve süzün Kırmızı şarapla karıştırın, zevke göre limon veyahut portakal suyu ile tatlandırabilirsiniz kaynama noktasına yakın ısıtın, sakın fokurdatmayın FRANSIZ SICAK ŞARABI şarap olarak Bordo şarabı kullanın baharat olarak da çubuk tarçın, rendelenmiş muskat ve defne yaprağı kullanın DENİZCİ alman usulünün aynısı ama ak şarapla NEGUS Porto şarabı kullanın, ölçü 1/2 şarap 1/2 su rendelenmiş muskat ve limonkabuğu ile tadlandırın BALLI kırmızı şarabı 150 gr bal, biraz çubuk tarçın ve 2 dilim limon kaynama noktasına yakın ısıtın JAGERTEE 1/4 lt çay (siyah) 1/4 lt kırmızı şarap 1/4 lt portakalsuyu 1/4 lt Obstler / Schnaps 60-80 gr şeker 3 karanfil 1/2 limon kabuğu rendesi ya da 2 dilim limon karışımı 5 dak kadar hafif kaynatın ve şerei karıstırın |