Forumbulteni.Com     forum  

Geri Git   Forumbulteni.Com > >
Yardım Topluluk Ajanda Bugünki Mesajlar Ara

Cevapla
 
Seçenekler Stil
  #1  
Alt 11.Nisan.2019, 20:56
Merve Merve isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Moderator
 
Üyelik tarihi: 14.Ocak.2019
Mesajlar: 303
Standart Alman UsulÜ Sicak Şarap / GlÜhweİn

lüzumlu malzeme

* 1 lt Kırmızı Şarap (kaliteli)
* 1/8 lt Su yada Kırmızı Şarap
* 60 gr Şeker
* 1/4 Çubuk Tarçın
* 3 ad Karanfil
* 1/2 Limon kabuğu yada
2 dilim Limon

yapılışı

Şeker, tarçın ve karanfili su yada şarapla kaynatın
30 dakika bekletin ve süzün
Kırmızı şarapla karıştırın, zevke göre limon veyahut portakal
suyu ile tatlandırabilirsiniz
kaynama noktasına yakın ısıtın, sakın fokurdatmayın

FRANSIZ SICAK ŞARABI

şarap olarak Bordo şarabı kullanın
baharat olarak da çubuk tarçın, rendelenmiş muskat ve
defne yaprağı kullanın

DENİZCİ

alman usulünün aynısı ama ak şarapla

NEGUS

Porto şarabı kullanın, ölçü 1/2 şarap 1/2 su
rendelenmiş muskat ve limonkabuğu ile tadlandırın

BALLI

kırmızı şarabı 150 gr bal, biraz çubuk tarçın ve 2 dilim limon
kaynama noktasına yakın ısıtın

JAGERTEE

1/4 lt çay (siyah)
1/4 lt kırmızı şarap
1/4 lt portakalsuyu
1/4 lt Obstler / Schnaps
60-80 gr şeker
3 karanfil
1/2 limon kabuğu rendesi ya da
2 dilim limon

karışımı 5 dak kadar hafif kaynatın ve şerei karıstırın
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler
alman, glÜhweİn, sicak, usulü, Şarap


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Açık

Forum Jump


Tüm Zamanlar GMT Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 19:37.


mersin escort alanya eskort