Merve |
11.Nisan.2019 20:56 |
Alman UsulÜ Sicak Şarap / GlÜhweİn
<b>lüzumlu malzeme<br /><br /> * 1 lt Kırmızı Şarap (kaliteli)<br /> * 1/8 lt Su yada Kırmızı Şarap<br /> * 60 gr Şeker<br /> * 1/4 Çubuk Tarçın<br /> * 3 ad Karanfil<br /> * 1/2 Limon kabuğu yada<br /> 2 dilim Limon<br /><br />yapılışı<br /><br /> Şeker, tarçın ve karanfili su yada şarapla kaynatın<br /> 30 dakika bekletin ve süzün<br /> Kırmızı şarapla karıştırın, zevke göre limon veyahut portakal <br /> suyu ile tatlandırabilirsiniz<br /> kaynama noktasına yakın ısıtın, sakın fokurdatmayın<br /><br />FRANSIZ SICAK ŞARABI<br /><br /> şarap olarak Bordo şarabı kullanın<br /> baharat olarak da çubuk tarçın, rendelenmiş muskat ve<br /> defne yaprağı kullanın<br /> <br />DENİZCİ<br /><br /> alman usulünün aynısı ama ak şarapla<br /><br />NEGUS<br /><br /> Porto şarabı kullanın, ölçü 1/2 şarap 1/2 su<br /> rendelenmiş muskat ve limonkabuğu ile tadlandırın<br /><br />BALLI<br /><br /> kırmızı şarabı 150 gr bal, biraz çubuk tarçın ve 2 dilim limon<br /> kaynama noktasına yakın ısıtın<br /><br />JAGERTEE<br /><br /> 1/4 lt çay (siyah)<br /> 1/4 lt kırmızı şarap<br /> 1/4 lt portakalsuyu<br /> 1/4 lt Obstler / Schnaps<br /> 60-80 gr şeker<br /> 3 karanfil<br /> 1/2 limon kabuğu rendesi ya da<br /> 2 dilim limon<br /><br /> karışımı 5 dak kadar hafif kaynatın ve şerei karıstırın<br /> </b>
|