Konu: Barbunya
Tekil Mesaj gösterimi
 
Alt 11.Nisan.2019, 21:07
Merve Merve isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Moderator
 
Üyelik tarihi: 14.Ocak.2019
Mesajlar: 303
Standart Barbunya

Barbunya
Malzemeler
Mutfak
Zorluk 2
Süre 45 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem
2 Su bardağı barbunya
2 Adet havuç
1 Adet kereviz (arzuya göre)
2 Adet soğan
1 Baş sarmısak (arzuya göre)
Yarım çorba kaşığı salça
Yarım demet maydanoz
Yarım su bardağı zeytinyağı
2 Çay kaşığı şeker
2 Çay kaşığı tuz

Hazırlanışı

* Yarım kg barbunyayı akşamdan yıkayıp ayıklayın.
* Bol suda bütün bir gece boyunca bekletin.
* Ertesi gün barbunyayı çok yumuşatmadan haşlayın.
* Havuç, soğan, kereviz ve sarmısağı küçük küçük doğrayın.
* Bir miktar zeytinyağında renkleri değişinceye kadar kavurun.
* Sebzelere salçayı da ekleyerek bir iki kez karıştırın.
* Suyunu süzdüğünüz barbunyayı, şeker ve tuzunu sebzelere ek edin.
* Üzerine su ve zeytinyağını da ekleyerek kısık ateşte pişirin.
* Tencereden alarak barbunyayı servis tabağında soğutun.
* Üzerine ince kıyılmış maydanozu serpip servis yapın.
Alıntı ile Cevapla