![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
Barbunya
Malzemeler Mutfak Zorluk 2 Süre 45 dk. Kaç Kişilik 4 Yöntem 2 Su bardağı barbunya 2 Adet havuç 1 Adet kereviz (arzuya göre) 2 Adet soğan 1 Baş sarmısak (arzuya göre) Yarım çorba kaşığı salça Yarım demet maydanoz Yarım su bardağı zeytinyağı 2 Çay kaşığı şeker 2 Çay kaşığı tuz Hazırlanışı * Yarım kg barbunyayı akşamdan yıkayıp ayıklayın. * Bol suda bütün bir gece boyunca bekletin. * Ertesi gün barbunyayı çok yumuşatmadan haşlayın. * Havuç, soğan, kereviz ve sarmısağı küçük küçük doğrayın. * Bir miktar zeytinyağında renkleri değişinceye kadar kavurun. * Sebzelere salçayı da ekleyerek bir iki kez karıştırın. * Suyunu süzdüğünüz barbunyayı, şeker ve tuzunu sebzelere ek edin. * Üzerine su ve zeytinyağını da ekleyerek kısık ateşte pişirin. * Tencereden alarak barbunyayı servis tabağında soğutun. * Üzerine ince kıyılmış maydanozu serpip servis yapın. |