Tekil Mesaj gösterimi
 
Alt 11.Nisan.2019, 21:42
Merve Merve isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Moderator
 
Üyelik tarihi: 14.Ocak.2019
Mesajlar: 303
Standart Maş çorbası

Maş çorbası



» Yapılışı
Malzeme

2 su bardağı maş
1 çay bardağı pirinç
1 tane kurutulmuş kırmızı biber
1 tane kuru soğan
1 aş kaşığı salça
1 aş kaşığı kırmızı biber
2 aş kaşığı kurutulmuş tarhın
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı sıvı yağ
12 bardak su
Tarifi

Maş bir tencereye alınarak üzerine 6 bardak su eklenip kaynamaya bırakılır. Kaynamaya başladığında maşların kabukları üste çıkar ve bunlar kevgir ile alınıp kalan 6 bardak su tencereye eklenir. Halka şeklinde doğranan soğan, pirinç, salça, kuru kırmızıbiber (doğranmış) ve tuz eklenerek pirinçler açılıncaya kadar pişirilir. Bir tavada ısıtılan yağa, soğuyunca tarhın ve kırmızı biber eklenip çorbaya ek edilir. Aş servise hazırdır.
Alıntı ile Cevapla