![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
Maş çorbası
» Yapılışı Malzeme 2 su bardağı maş 1 çay bardağı pirinç 1 tane kurutulmuş kırmızı biber 1 tane kuru soğan 1 aş kaşığı salça 1 aş kaşığı kırmızı biber 2 aş kaşığı kurutulmuş tarhın 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay bardağı sıvı yağ 12 bardak su Tarifi Maş bir tencereye alınarak üzerine 6 bardak su eklenip kaynamaya bırakılır. Kaynamaya başladığında maşların kabukları üste çıkar ve bunlar kevgir ile alınıp kalan 6 bardak su tencereye eklenir. Halka şeklinde doğranan soğan, pirinç, salça, kuru kırmızıbiber (doğranmış) ve tuz eklenerek pirinçler açılıncaya kadar pişirilir. Bir tavada ısıtılan yağa, soğuyunca tarhın ve kırmızı biber eklenip çorbaya ek edilir. Aş servise hazırdır. |