Antioksidan Deposu Beyaz Çay
Antioksidan Deposu Ak Çay Beyaz çay yeşil çay ve kara çay gibi çay bitkisinin yapraklarından elde edilmektedir. Ak çay adını çay bitkisinin tepe tomurcuklarının beyazımsı tüylerinden almaktadır.Yeditepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmakognozi ve Fitoterapi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Erdem Yeşilada Ak Çayı’ın çaylar içerisinde en kalitelisi en nadide ve en az işlem görmüş olanı olduğunu belirtiyor. Beyaz çay yeşil çay ya da kara çay gibi soldurma fırınlama kurutma ve fermentasyon işlemlerinden geçmediği için dem renginde bir dönüşüm gerçekleşmiyor. Yoğun antioksidan içeriği ile kanser türlerine karşı koruyucu olarak bilinen ak çaybu özelliği ile tüm çay çeşitleri arasında nadide ve özel olarak öne çıkıyor. Beyaz çayın diğer çaylara göre daha yüksek antioksidan etkisiyle beraber cildin sıkılaşmasını sağlayan tazeleyici etkisi deneysel olarak ortaya konulmuştur. Literatürlerde bu etkilere bağlı olarak romatoit artrit ve diğer yangılı hastalıklarda şikayetlerin hafifletilmesinde yardımcı olabileceği ileri sürülmektedir. Ayrıca Ak çayın yağ yakıcı ve vücuttaki yağ oranını dengelemeye yardımcı etkiye sahip olduğu ve dolayısıyla obezite ve obezite ile ilişkili sorunların tedavisinde yararlı olabileceği belirtiliyor
|