Yufkalı İrmik Diyet Tatlısı
Malzemeler:1 lt. Yağsız süt,1 tane yufka,3 tane yumurta,2 aş kaşığı bal,1\2 aş kaşığı tereyağ,3 aş kaşığı irmik. Hazırlanışı:Tereyağ ve yufka hariç diğer malzemeleri muhallebi kıvamına getirene kadar karıştırarak pişiriyoruz. Kıvamını alınca altını kapatıp soğumasını bekliyoruz. Borcamımızı tereyağ ile yağladıktan sonra yufkayı yerleştiriyoruz. Orta kısımına muhallebi şeklini saha karışımı boşaltıyoruz. Fırını 180 dereceye alarak üzeri kızarıncaya dek pişiriyoruz. Tatlımız hazır. Dilimleyerek servis edebilirsiniz. Not: Tatlımız 6 kişiliktir.porsiyon olarak 160 kalori içermektedir.
|