Kayısılı Sarma Tatlı
Malzemeler * 1 su bardağı kuru kayısı * 6 tane taze kayısı * 1 tatlı kaşığı limon suyu * 1 aş kaşığı esmer şeker * 2 tane orta boy armut * 1 aş kaşığı yumuşak margarin * 8 tane baklava yufkası Üzeri için * 1 tane yumurta sarısı * Pudra şekeri Hazırlanışı Kuru ve taze kayısıları, armutları küp şeklinde doğrayın. Küçük bir tencereye; doğranmış kayısılar, armut, esmer şeker ve limon suyunu alın. Orta dereceli ateşte arada bir karıştırarak 5 dakika pişirin. Sürenin sonunda tencereyi ocaktan indirip soğumaya bırakın. Fırın tepsisine yağlı kâğıt serin. Margarini eritin. Baklava yufkalarının arasına eritilmiş margarin sürüp üst üste fırın tepsisine serin. Yufkaların tam ortasına kayısılı harcı yatay biçimde yerleştirin. Rulo şeklinde sarıp etrafını ve üzerini margarinle yağlayın. Tatlının üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 200 radde fırında 15 dakika pişirin. Pişen tatlıyı fırından çıkarıp ılınması için bekletin. Üzerine pudra şekeri serpip dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun.
|