![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
Sebzeleri kurutarak saklamak sağlıksız
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Mühendislik Mimarlık Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Arsan Bilişli, kış aylarında tüketmek amacıyla hazırlanan sebzeleri kurutmak yerine dondurarak saklamanın gıda değerini korumak açısından daha yararlı olduğunu söyledi. Bilişli, özellikle yüksek sıcaklıkta bekletilerek kurutulan sebze ve meyvelerin gıda değerini kaybettiğini söyledi ve ekledi: "Yüksek sıcaklıkta yapılan kurutma işlemi, gıdada tahribata yol açıyor. Haşlanarak derin dondurucuda saklanan meyve ve sebzelerin ise çözüldükten sonra derhal tüketilmesi gerekiyor.'' |