![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
Malzemeler:
Muhallebisi için: 1 kg süt 3 adet yumurta 1,5 bardak un yarım paket yağ 3 bardak şeker 1 fincan yoğurt Yufka için Malzemeler: 1/2 kg un 2 yumurta 1 tatlı kaşığı limon suyu yarım fincan sıvı yağ Yapılışı: (Muhallebinin Yapılışı: Sütü,şekeri,unu,yumurtayı,yağı karıştırarak pişirin.Pişirdikten sonra içine vanilya ile bir fincan yoğrdu katın soğumaya bırakın.) Laz böreği için mutlaka elde açılmış yufka gerekir. Önce 3-4 kat çok ince olan yufkayı seriyoruz. Arasına muhallebi koyuyoruz. Muhallebiyi tepsinin üzerine açılmış yufkanın üzerine döküyoruz. Sonra üzerine karabiber de döküyor ve fırına veriyoruz. Muhallebi göz göz kızardıktan sonra çıkarılır, üzerine 6 adet yufka ve aralarına çok az tereyağı konularak yine fırına verilir. Nar gibi kızardıktan sonra çıkarıp birazcık bal şerbeti veya normal koyu şerbet sadece yaprakların parlaması için dökülür. Ve servis edilir. Not: Afiyet olsun |