Forumbulteni.Com     forum  

Geri Git   Forumbulteni.Com > >
Yardım Topluluk Ajanda Bugünki Mesajlar Ara

Cevapla
 
Seçenekler Stil
  #1  
Alt 11.Nisan.2019, 21:03
Merve Merve isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Moderator
 
Üyelik tarihi: 14.Ocak.2019
Mesajlar: 303
Standart Kebaplar Ve KÖfteler

SARAY KÖFTE

750 gr köftelik kıyma
1 Adet soğan
Yarım bayat ekmek içi
1 Çorba kaşığı domates salçası
4 Adet patlıcan
2 Adet domates
5 Adet yeşil biber
1 Çorba kaşığı margarin
Kızartmak için sıvıyağ
2 Su bardağı su
Tuz, kekik, karabiber

HAZIRLANIŞI

* Kıyma, rendelenmiş soğan ekmek içi, tuz ve karabiberi karıştırıp yoğurun.
* Köfte harcından parmak büyüklüğünde köfteler hazırlayın.
* Yağlanmış fırın tepsisine dizip fırında pişirin.
* Patlıcanları yıkayıp alaca soyun.
* Uzunlamasına yarım santim kalınlığında kesin.
* Dilimlenmiş patlıcanları tuzlu suda bekletin.
* Acı suyu çıkınca yıkayıp kurulayın ve kızgın yağda kızartın.
* Her bir köfteyi bir kızarmış patlıcan dilimiyle sarıp fırın tepsisine dizin.
* Üzerlerine birer dilim domates ve sivri biber dilimi yerleştirip kürdanla sabitleyin.
* 1 çorba kaşığı domates salçasını 1 çorba kaşığı margarinle 1-2 dakika çevirin.
* Tuz, karabiber ve kekik serpin.
* 2 su bardağı su ek edip kaynatın.
* Sos kıvamına gelince köftelere ekleyip fırınlayın.
* Köftelerin üzerindeki domates ve biber dilimleri kızarınca fırından çıkarıp sıcak olarak servis yapın.


BOLU KEBABI

4 Adet palıcan
400 gr kuşbaşı doğranmış et
2 Adet soğan
250 gr mantar
2 Adet domates
Yarım çorba kaşığı salça
1 Su bardağı et suyu veya su
Sıvıyağ
Tuz, karabiber
Süslemek için :
Domates ve dolmalık biber dilimleri

HAZIRLANIŞI

* Patlıcanların ortasını uzunlamasına kati ve tuz serpin.
* Yarım saat sonra yıkayıp, kurulayın ve arkalı önlü kızartın.
* Kestiğiniz patlıcanların ortasını açın.
* İç kısmını bıçakla hafifçe keserek çıkarın ve küçük doğrayıp bekletin.
* Diğer yandan, etleri bir tencereye alın.
* Etler suyunu çekine dek kavurun.
* Suyunu çekince içine yarım su bardağı sıvıyağı ve doğranmış soğanı ekleyin.
* 3-4 dakika daha kavurup rendelenmiş domatesleri ve doğranmış patlıcan içlerini ekleyin.
* 2 dakika daha kavurup, etlerin üzerini iki parmak aşacak kadar sıcak su ekleyin.
* Tuzunu ve karabiberini ayarlayarak etler yumuşayana dek pişirin.
* Mantarları boyuna dilimleyip limonlu suda haşlayın.
* Ateşten alıp, delikli kepçe ile çıkararak etlere ek edin.
* Hazırladığınız etli karışımı ortasını oyduğunuz patlıcanların içine doldurun.
* Et suyuna salçayı ekleyip ezerek tepsiye boşaltın.
* Patlıcanları yayvan bir tencerede pişirin.
* Domates ve dolmalık biber dilimleri ile süsleyerek servis yapın.


PATLICAN KEBABI

1 Kg patlıcan
Yarım kg kuşbaşı koyun eti
4 Çorba kaşığı margarin
3 Adet soğan
1 Çorba kaşığı biber salçası
1 Su bardağı zeytinyağı
7 Adet sivribiber
3 Adet domates
2 Su bardağı su
Tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI

* Patlıcanları yıkayıp alacalı soyun.
* Uzunlamasına dörde bölüp, parmak uzunluğunda kesin.
* Acısının çıkması için tuzlu suda yarım saat bekletin.
* Suyunu sıkıp kağıt havluyla kurulayın.
* Eti yıkayıp 10 dakika haşlayın.
* Başka bir tencerede margarini eritip ince dağranmış soğanı pembeleşinceye kadar kavurun.
* Et, salça, karabiber ve tuzu ek edip karıştırın.
* 2 Su bardağı su ekleyip orta ateşte 25 dakika pişirin.
* Bir tavada zeytinyağını kızdırıp, parlıcanları kızartın.
* Küçük bir tepsiye kızarmış patlıcanları dizin.
* Sivribiberlerin ortasını bıçakla çizerek aynı yağda kızartın.
* Tepsideki patlıcanların üzerine etli karışımı yayın.
* Sivribiberleri ve dilimlenmiş domatesleri patlıcanlı etli karışımın üzerine dizin.
* Önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.
* Sıcak olarak servis yapın.

BOFİLE KEBABI

4 Adet bonfile
Yarım su bardağı sıvıyağ
Terbiyesi için :
1 Kahve fincanı zeytinyağı
1 Kahve fincanı süt
1 Kahve fincanı yoğurt
Karabiber
Sos için :
1 Kahve fincanı portakal suyu
3 Çorba kaşığı domates püresi
Yarım tatlı kaşığı nişasta
1 Çay kaşığı kişniş
Tuz, karabiber
Pilav için :
1 Su bardağı pirinç
1 Çorba kaşığı susam
1 Kahve fincanı sıvıyağ
1 Su bardağı su
Tuz
Bonfilenin buzdolabında bekleme süresi : En az 1-2 saat

HAZIRLANIŞI

# Ön hazırlık olarak bonfileleri zeytinyağı, yoğurt, süt ve karabiberle hazırlanan terbiyenin içine koyup, buzdolabında 1-2 saat bekletin.
# Pilav için pirinci sıcak tuzlu suda en az yarım saat bekletin.
# Suyunu süzüp, 3-4 kere bol su ile yıkayın ve suyunu süzün.
# Tencereye sıvıyağı alıp, kızdırın.
# Susamları ekleyip, susamlar altın sarısı renk alana dek kavurun.
# Ardından pirinçleri ekleyip, şeffaflaşana dek kavurun.
# Sıcak suyu ekleyip suyunu çekene dek pişirin.
# Bonfileleri terbiyeden çıkarın.
# Sıvıyağda arkalı önlü hafifçe kızartın.
# Bonfileleri küçük bir fırın tepsisine alın.
# Tuz ve karabiber serpin.
# Önceden ısıtılmış fırında pişirin.
# Pişmesine yakın üzerine sosu dökün.
# Sos için ;bir kapta portakal suyu, domates püresi, nişasta, tuz, karabiber ve kişnişi karıştırın.
# Kısık ateş üzerinde sürekli karıştırarak sosu koyulaştırın.
# Sosu bonfilelerin üzerine dökün.
# Pilav ile beraber servis yapın
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler
kebaplar, kÖfteler


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Açık

Forum Jump


Tüm Zamanlar GMT Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 05:32.


mersin escort alanya eskort