![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
SARAY KÖFTE
750 gr köftelik kıyma 1 Adet soğan Yarım bayat ekmek içi 1 Çorba kaşığı domates salçası 4 Adet patlıcan 2 Adet domates 5 Adet yeşil biber 1 Çorba kaşığı margarin Kızartmak için sıvıyağ 2 Su bardağı su Tuz, kekik, karabiber HAZIRLANIŞI * Kıyma, rendelenmiş soğan ekmek içi, tuz ve karabiberi karıştırıp yoğurun. * Köfte harcından parmak büyüklüğünde köfteler hazırlayın. * Yağlanmış fırın tepsisine dizip fırında pişirin. * Patlıcanları yıkayıp alaca soyun. * Uzunlamasına yarım santim kalınlığında kesin. * Dilimlenmiş patlıcanları tuzlu suda bekletin. * Acı suyu çıkınca yıkayıp kurulayın ve kızgın yağda kızartın. * Her bir köfteyi bir kızarmış patlıcan dilimiyle sarıp fırın tepsisine dizin. * Üzerlerine birer dilim domates ve sivri biber dilimi yerleştirip kürdanla sabitleyin. * 1 çorba kaşığı domates salçasını 1 çorba kaşığı margarinle 1-2 dakika çevirin. * Tuz, karabiber ve kekik serpin. * 2 su bardağı su ek edip kaynatın. * Sos kıvamına gelince köftelere ekleyip fırınlayın. * Köftelerin üzerindeki domates ve biber dilimleri kızarınca fırından çıkarıp sıcak olarak servis yapın. BOLU KEBABI 4 Adet palıcan 400 gr kuşbaşı doğranmış et 2 Adet soğan 250 gr mantar 2 Adet domates Yarım çorba kaşığı salça 1 Su bardağı et suyu veya su Sıvıyağ Tuz, karabiber Süslemek için : Domates ve dolmalık biber dilimleri HAZIRLANIŞI * Patlıcanların ortasını uzunlamasına kati ve tuz serpin. * Yarım saat sonra yıkayıp, kurulayın ve arkalı önlü kızartın. * Kestiğiniz patlıcanların ortasını açın. * İç kısmını bıçakla hafifçe keserek çıkarın ve küçük doğrayıp bekletin. * Diğer yandan, etleri bir tencereye alın. * Etler suyunu çekine dek kavurun. * Suyunu çekince içine yarım su bardağı sıvıyağı ve doğranmış soğanı ekleyin. * 3-4 dakika daha kavurup rendelenmiş domatesleri ve doğranmış patlıcan içlerini ekleyin. * 2 dakika daha kavurup, etlerin üzerini iki parmak aşacak kadar sıcak su ekleyin. * Tuzunu ve karabiberini ayarlayarak etler yumuşayana dek pişirin. * Mantarları boyuna dilimleyip limonlu suda haşlayın. * Ateşten alıp, delikli kepçe ile çıkararak etlere ek edin. * Hazırladığınız etli karışımı ortasını oyduğunuz patlıcanların içine doldurun. * Et suyuna salçayı ekleyip ezerek tepsiye boşaltın. * Patlıcanları yayvan bir tencerede pişirin. * Domates ve dolmalık biber dilimleri ile süsleyerek servis yapın. PATLICAN KEBABI 1 Kg patlıcan Yarım kg kuşbaşı koyun eti 4 Çorba kaşığı margarin 3 Adet soğan 1 Çorba kaşığı biber salçası 1 Su bardağı zeytinyağı 7 Adet sivribiber 3 Adet domates 2 Su bardağı su Tuz, karabiber HAZIRLANIŞI * Patlıcanları yıkayıp alacalı soyun. * Uzunlamasına dörde bölüp, parmak uzunluğunda kesin. * Acısının çıkması için tuzlu suda yarım saat bekletin. * Suyunu sıkıp kağıt havluyla kurulayın. * Eti yıkayıp 10 dakika haşlayın. * Başka bir tencerede margarini eritip ince dağranmış soğanı pembeleşinceye kadar kavurun. * Et, salça, karabiber ve tuzu ek edip karıştırın. * 2 Su bardağı su ekleyip orta ateşte 25 dakika pişirin. * Bir tavada zeytinyağını kızdırıp, parlıcanları kızartın. * Küçük bir tepsiye kızarmış patlıcanları dizin. * Sivribiberlerin ortasını bıçakla çizerek aynı yağda kızartın. * Tepsideki patlıcanların üzerine etli karışımı yayın. * Sivribiberleri ve dilimlenmiş domatesleri patlıcanlı etli karışımın üzerine dizin. * Önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. * Sıcak olarak servis yapın. BOFİLE KEBABI 4 Adet bonfile Yarım su bardağı sıvıyağ Terbiyesi için : 1 Kahve fincanı zeytinyağı 1 Kahve fincanı süt 1 Kahve fincanı yoğurt Karabiber Sos için : 1 Kahve fincanı portakal suyu 3 Çorba kaşığı domates püresi Yarım tatlı kaşığı nişasta 1 Çay kaşığı kişniş Tuz, karabiber Pilav için : 1 Su bardağı pirinç 1 Çorba kaşığı susam 1 Kahve fincanı sıvıyağ 1 Su bardağı su Tuz Bonfilenin buzdolabında bekleme süresi : En az 1-2 saat HAZIRLANIŞI # Ön hazırlık olarak bonfileleri zeytinyağı, yoğurt, süt ve karabiberle hazırlanan terbiyenin içine koyup, buzdolabında 1-2 saat bekletin. # Pilav için pirinci sıcak tuzlu suda en az yarım saat bekletin. # Suyunu süzüp, 3-4 kere bol su ile yıkayın ve suyunu süzün. # Tencereye sıvıyağı alıp, kızdırın. # Susamları ekleyip, susamlar altın sarısı renk alana dek kavurun. # Ardından pirinçleri ekleyip, şeffaflaşana dek kavurun. # Sıcak suyu ekleyip suyunu çekene dek pişirin. # Bonfileleri terbiyeden çıkarın. # Sıvıyağda arkalı önlü hafifçe kızartın. # Bonfileleri küçük bir fırın tepsisine alın. # Tuz ve karabiber serpin. # Önceden ısıtılmış fırında pişirin. # Pişmesine yakın üzerine sosu dökün. # Sos için ;bir kapta portakal suyu, domates püresi, nişasta, tuz, karabiber ve kişnişi karıştırın. # Kısık ateş üzerinde sürekli karıştırarak sosu koyulaştırın. # Sosu bonfilelerin üzerine dökün. # Pilav ile beraber servis yapın |