![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
SEBZE ÇORBASI
4 Adet havuç 1 Adet kereviz 4 Adet patates 2 Adet pırasa Birkaç yaprak lahana 6 Çorba kaşığı sıvıyağ 3 Çorba kaşığı un 8 Su bardağı su Tuz, karabiber Maydanoz Hazırlanışı * Bütün sebzeleri ayıklayıp, yıkayın. * Patates hariç diğerlerini küçük parçalara kesin. * Tencereye su ve tuz koyup, haşlayın. * Başka bir tencereye yağ ve unu koyun. * Unu pembeleşene dek kavurun. * İçine kıyılmış maydanoz eklenip, biraz daha pişirin. * Üzerine yavaş yavaş soğuk ek edip, patatesler ve haşlanmış diğer sebzeleri ekleyin. * 45 Dakika kadar kaynatın. * Karabiber serpip, servis yapın. YOĞURTLU DOMATES ÇORBASI 1 Kutu domates suyu 1 Kahve fincanı kepek unu 4 Adet arpacık soğan 1 Su bardağı yoğurt 2 Su bardağı su 1 Çay kaşığı karabiber 3 Damla acılı sos (isteğe göre) 1 Çay kaşığı tuz Hazırlanışı * Domates suyu, kepek unu, su, soğan, tuz ve karabiberi bir tencerede birleştirip, karıştırarak kaynatın. * Çorba kaynayınca ateşi kısın ve 10 dakika kaynatın. * Pişirdiğiniz çorbayı ocaktan indirip, soğumaya bırakın. * Yarım saat sonra yoğurdu ek edip, blendırdan geçirin ya da çırpma teli ile iyice çırpın. * Isıtarak servis yapın. * NOT : Dilerseniz çorbaya 3 damla acılı sos da ekleyebilirsiniz. * 1 Porsiyon yoğurtlu domates çorbasının enerji be gıda değerleri: 36 kalori, 3 gram protein. KREMALI MANTAR ÇORBASI 1 Adet küçük boy soğan 250 Gr mantar 1 Adet limon suyu 1 Çorba kaşığı tereyağı 2 Çorba kaşığı krema 1 Çorba kaşığı un Yeterince tuz, karabiber ve su HAZIRLANIŞI * Yağı bir tencerede kızdırın ve soğanı yemeklik doğrayıp, yağda pembeleştirin. * İçine unu ek edip hafif sararana dek kavurun. * Mantarları limonlu ve tuzlu suda haşlayın. * Daha sonra çıkartıp küçük küçük doğrayın. * Kavrulmuş olan unun içine mantarların suyundan ekleyin. * Su kaynamaya başladığında içine mantarları, krema, tuz ve karabiberini ek edip 10 dakika daha pişirin. * Sıcak olarak servis yapın. KIŞ ÇORBASI 2 Adet kuru soğan 4 Adet yerelması Yarım çay bardağı ayçiçek yağı 1 Su bardağı süt Kıtır ekmek parçaları 4 Su bardağı su Tavuk bulyon Tuz Tereyağı Hazırlanışı * Yerelmalarını küp şeklinde doğrayın. * Soğanları küçük doğrayıp, ayçiçek yağında sararana dek kavurun. * Küp doğranmış yerelmelarını ekleyin. * 4 Su bardağı su vetavuk bulyonu ek edin. * Yerelmaları yumuşayana dek pişirin. * Yerelmaları iyice yumuşadığında sütü ekleyin. * 1-2 taşım kaynatıp, ateşten alın. * Blendır yada tel süzgeçten geçirerek çorbanın pürüzsüz olmasını sağlayın. * Küp şeklinde kesilmiş ekmek parçalarını kırmızıbiber ve nane eklenmiş tereyağında kıtırlaşana dek kavurun. * Çorbanın üzerine koyup, kıyılmış maydanoz serperek servis yapın. DOMATES ÇORBASI 4 Adet olgun domates 5 Su bardağı su Yarım su bardağı un 1 Çorba kaşığı margarin 2 Çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi 1 Tatlı kaşığı tuz Dilerseniz ; bir miktar kekik veya fesleğen HAZIRLANIŞI * Margarini genişçe bir tencerenin içinde eritin. * Tahta kaşıkla devamlı karıştırarak unu azar azar ek edin ve un sararıncaya kadar kavurun. * Domatesleri rendeleyin ve suyunu süzmeden tencerenin içine ek edin. * Domates unla iyice karışana dek tahta kaşıkla devamlı karıştırın. * Suyu ve tuzu ek ettikten sonra ateşin altını kısın. * Çorba koyu bir kıvama gelinceye dek dibinin tutmaması için arasıra karıştırarak kaynatın. * Kaselere aldığınız çorbanın üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serperek servis yapın. * NOT : Dilerseniz, kaselere aldığınız çorbalara bir miktar kekik veya kuru fesleğen serperek de servis yapabilirsiniz, çorbanıza farklı bir tat verir. |